Werkwijze

Full service

Hypotheekcomfort maakt u wegwijs, en legt u uit waar uw beslissingsmomenten liggen. Samen met u gaan we alle punten bespreken. Ons motto is er zijn geen stomme vragen, u moet exact begrijpen waar u een beslissing over neemt , we geven u altijd het beste advies, zorgen voor de laagste maandlasten, en nemen u bovendien al het werk uit handen! Hypotheekcomfort is een full service advieskantoor, dat u volledig door het hypotheekproces begeleidt en daarnaast volledig ondersteunt met alle zaken die hiermee samenhangen, denk aan administratie en belastingvragen. U heeft bij ons altijd een vast aanspreekpunt die tevens uw aanspreekpunt is voor alle zaken.

Kennismaking en indicatie van uw mogelijkheden

Kennismaking

Tijdens het eerste gesprek, dat bij Hypotheekcomfort altijd gratis en vrijblijvend is, vertellen we u wie we zijn, wat u van ons kunt verwachten en welke kosten wij u in rekening brengen indien u kiest voor Hypotheekcomfort. Tevens kunt u aangeven wat uw persoonlijke verwachting is van het gesprek en welke vragen u graag beantwoordt wilt hebben. Denk bijvoorbeeld aan welke maandlast acceptabel is en hoelang u een vaste maandlast wil hebben.

Inventarisatie

Na de kennismaking brengen we aan de hand van een vragenlijst uw gehele situatie in kaart om een zo compleet mogelijk advies te kunnen geven en om uw vragen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden.

Indicatie

Nu kunnen we u aangeven:
Wat u maximaal aan hypotheek kunt lenen (we houden rekening met uw persoonlijke situatie zoals eigen middelen en eventuele kredieten) en of u in aanmerking komt voor NHG (nationale hypotheek garantie).
Geven we aan welke eenmalige kosten u kunt verwachten (bijvoorbeeld overdrachtsbelasting, notaris, etc.) en of u eigen geld nodig heeft.
Als laatste geven we u een indicatie van de maandlasten zoals die kunnen worden uitgaande van stap 1 en 2 en uw persoonlijke voorkeur(en).
Met de gegeven informatie heeft u een duidelijk en helder beeld of het mogelijk is om een (nieuwe) woning te kopen of dat het bijvoorbeeld (afhankelijk van uw huidige situatie) mogelijk is om uw hypotheek over te sluiten. Wenst u hulp met betrekking tot de aankoop van een woning? Ook daar kunnen we u mee begeleiden.

Analyseren en adviseren

Nog voor u een woning heeft gevonden (of uw hypotheek wenst over te sluiten) dan gaan we samen in het 2e gesprek alle mogelijkheden bespreken zodat u een goede keuze kunt maken over uw toekomstige hypotheek.

We brengen de volgende zaken in kaart en adviseren u ruim over de oplossingen:
1: Bepaling van het uiteindelijke hypotheekbedrag.
2: Welke risico's loopt u en wat zou hiervoor een oplossing kunnen zijn. Denkt u aan:
-overlijden
-werkloosheid
-arbeidsongeschiktheid
-einde relatie
-pensioeninkomen versus hypotheeklasten
3: Op basis van de voorstaande informatie maken we voor u een uitgebreid analyserapport met daarin alle antwoorden en oplossingen. Deze analyse nemen we met u door en bespreken het tot in detail zodat u alles begrijpt en alles in één overzicht heeft en met die informatie een juiste keuze kunt maken.
4: Tevens maken we samen een rente analyse zodat u in één overzicht alle rentevast periodes met bijbehorende maandbedragen kunt zien. Wat uw keuze nog eenvoudiger maakt.

Samen met ons professionele en duidelijke advies maken we samen de beste keuze!

Aanvraag en verwerking

Nadat we alles hebben besproken gaan we de offerte en alle overige stukken en documenten die nodig zijn voor de hypotheek verzamelen, in kaart brengen en ondertekenen. We zorgen dat u ruim op tijd alle belangrijke stukken (offerte, voorwaarden en adviessamenvatting) van ons heeft ontvangen zodat u voldoende gelegenheid heeft om dit door te nemen.

Na dit gesprek gaat de adviseur zorgen dat de hypotheekdocumenten door de bank gecontroleerd worden en dat we voordat de ontbindende voorwaarden verlopen, een definitief akkoord ontvangen waardoor de hypotheek gereed is.

Evaluatie

U kunt binnen één á twee weken naar de notaris en daarna evalueren we het gehele proces. De adviseur neemt de afrekening en conceptaktes van de notaris door. We overhandigen u de laatste originele documenten, vullen (indien gewenst) de voorlopige teruggave in voor de belasting en van Leeuwen Verzekeringen te Weert maakt een vrijblijvende vergelijking van uw huidige schadeverzekeringen (inclusief de verplichte woonhuisverzekering).

Na dit gesprek bent u goed voorbereid om de laatste stap bij de notaris te zetten en de sleutel van uw nieuwe woning in ontvangst te nemen zodat u geheel zorgeloos kunt gaan genieten van uw nieuwe woning.

Beheer en nazorg

Uiteraard staan we u in de jaren die volgen geheel terzijde. En indien u vragen heeft over uw bestaande hypotheek, ondersteunen we u daar waar nodig.
Het gehele proces zoals hierboven beschreven is bij Hypotheekcomfort ondergebracht in één vast tarief wat tijdens het eerste gesprek duidelijk met u wordt besproken en vastgelegd.

Wij hopen u met dit overzicht te hebben geïnformeerd over het proces van hypotheken en wat u kunt verwachten als u door Hypotheekcomfort uw hypotheek laat verzorgen.